Hvad Folk Skriver Om Mine Billeder

Malerier av Ditte.

Jeg ble først kendt med Dittes frodige produksjon gjennom Facebook og det var noget med de malerier som greb om min nygjerrighet og estetikk.

Boede i Kassel, Tyskland, ca 7 timers kjøring til Kalundborg, krevede det noget planlegging for at få til et besøk og se maleriene i levende live og ditto med den frie kunstner.

Bekjentskapet og maleriene var verd reisen da man ble ennu mer grepet av kombinasjonen av fri vildskap og de stramme linjer i Dittes malerier som i kombinasjon gir et unikt utrykk og speiler både erotikk og estetikk med en usedvanlig bruk av farver som skaper interesse og gjør maleriene til noget levende i hjemmet.

Man må simpelthen forholde seg til Dittes malerier. Oppe på veggen hjemme tar de all oppmerksomhet og de uheldige malerier som henger ved siden Dittes malerier..blir langsomt til døende kitch ved siden av noget levende.

Over de siste år er det anskaffet noen malerier og flere vil det bli og jeg anbefaler alle som er kunst interessert i å besøke Dittes atelier i Kalundborg, hvilken stor unik kunstner, som fortjener et stort publikum for sin unike stil.

Mvh Kåre Inge Hansen

Dette maleri af Ditte Forchhammer bjergtog mig med det samme. De orange nuancer, formerne og det diffuse trækker mig ind i mit eget indre landskab af kreativ skabelse, der hvor min egen intuitive udfoldelse tager sit udspring. Når jeg sidder med min morgenkaffe og betragter værket, opstår der den vidunderligste magi.

Henrik Brinkløv

Da jeg bestilte et kærlighedsbillede af Ditte, gav jeg hende meget få anvisninger i forhold til tema, farver og størrelse af maleriet. For mig var det meget vigtigt, at kun havde sin kunstneriske frihed.

Undervejs i Dittes malerproces havde vi få afstemninger - og jeg blev mødt med stor indlevelse, respekt og empati i forhold til den opgave, jeg havde stillet hende.

Da vi så det færdige maleri i galleriet, blev vi begge meget berørte - altimens Ditte gennemgik billedets komposition, og de tanker hun havde gjort sig undervejs.

Der var ingen tvivl om, at billedet til fulde levede op til vores forventninger - og vi var begge overrasket over, hvor flot, Ditte i sin diagonale komposition, havde fået flettet fortid og nutid ind i billedet - kærlighedstemaet

En malerkyndig ven, har samtidig udtrykt sin begejstring for materiet - og refereret til Marc Chagall - hvilket vi også selv har fremhævet. Billedet hænger centralt i vores spisestue, og vi glæder os dagligt over det. Det er som født til den væg. Vi er begge meget taknemmelige for det

Anne Madsen

Dittes billeder har farver, der smelter dejligt sammen. Jeg kan næsten altid få øje på en lille ny detalje, når jeg kikker på dem. De billeder jeg har valgt, synes jeg man kan hænge op på alle forskellige farvede vægge.

Bare historierne i Dittes billeder er gode.

Lonny Frederiksen

Hvorfor, jeg købte Dittes billede. Altså, det er ikke så svært. For det var jo "bare mit", og er et billede, jeg ikke kan og vil være foruden. Det var ganske tilfældigt, at jeg faldt over Ditte og maleriet - og alle de andre herligheder, hun skaber . Der er ikke noget med søgning på nettet eller målrettede besøg på gallerier og den slags. Jeg er på ingen måde kunstkender. Har samme kendskab til kunst som til vin - jeg drikker det jeg kan lide, men ved ikke en hujende fis om det.

Lene Lietzen

Familiens arvestykke nummer 1 er blevet det store maleri jeg købte af DItte tilbage i 2011 - hele familen elsker det og min datter har udpeget netop det som det eneste hun bare VIL arve når den tid kommer. Det bliver beundret af alle der kommer i vores hjem. I 2020 flyttede vi to år til en lille by i Grønland og tog selvfølgelig billedet med. Kunst af den art og i den størrelse er endnu mere sjælden her og hvor det billede hænger, det er bare hjem for os. Vi har siden købt et enkelt mindre billede af Ditte også, vi elsker hendes udtryk og især hendes sans for farver.

Britt Morsing